با اشاره به خواص بسیار زیاد خرما، از این ماده غذایی به عنوان محافظی در برابر مواد شیمیایی سرطان زا می توان یاد کرد. با بیان اینکه در قرآن و دیگر کتاب های مقدس به خواص این میوه شفابخش اشاره شده است، خرما، علاوه بر مزه بسیار شیرین و شگفت انگیز، یکی از محبوب ترین میوه ها و منبع سرشاری از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. خرما سرشار از فیبر رژیمی است که از جذب کلسترول از دیواره روده جلوگیری می کند و به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند. این میوه با داشتن ترکیبات فنولیک، پروسیاندین ها، فلانوئیدها، آنتوسیانین ها، استرول ها و کارتنوئید، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد التهاب، محافظت کننده دستگاه گوارش، کبد و کلیه و تقویت سیستم ایمنی است. خرما منبعی از آنتی اکسیدان های فلانوئید پلی فنولیک است که در اصطلاح “تانن” نامیده می شود و تانن ها خاصیت ضدعفونی، ضد التهابی و ضد خونریزی دارند.

 

خرما منبع خوبی از ویتامین A است ( ۱۴۹ واحد بین المللی به ازای ۱۰۰ گرم ) که خاصیت آنتی اکسیدان داشته و برای عملکرد بینایی ضروری است؛ همچنین دارای ترکیبی از فلانوئیدهای مانند بتاکاروتن، لوتئین است، این آنتی اکسیدان ها سلول ها و بافت های بدن را از اثرات سوء رادیکال های آزاد، حفظ می کند. با اشاره به اینکه پتاسیم جزء مهمی از سلول ها و مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می کند و بدن را از خطرهای حمله قلبی و بیماری های عروقی کرونر قلب حفظ می کند خرما سرشار از پتاسیم است به گونه ای که ۱۰۰ گرم خرما حاوی ۶۹۶ میلی گرم پتاسیم است.

منبع : به گزارش” وب دا” دانشگاه علوم پزشکی شیراز –